Aanpak

Veel zaken komen bij mij binnen via andere advocaten die weten dat ik gespecialiseerd ben in het erfrecht en die hun eigen beperkingen op dit gebied kennen. Ook via het notariaat worden zaken doorgestuurd waarin een gespecialiseerd advocaat nuttige diensten kan bewijzen.

Ook de specialisatievereniging waarvan ik lid ben, de vereniging erfrechtadvocaten Nederland (VEAN), krijgt regelmatig verzoeken binnen waarbij gezocht wordt naar een geschikte advocaat voor het betreffende probleem.
En er melden zich regelmatig cliënten rechtstreeks die elders van mijn specialisme hebben vernomen.

Ik streef ernaar de hoofdzaken van een probleem en de wensen van de cliënt in een eerste bespreking zo veel mogelijk vast te stellen, liefst aan de hand van documentatie (akten, testamenten etc.) die daarbij hoort. Ik probeer een eerste inschatting te maken van de toestand en van de haalbaarheid van wensen. Dat kan een half uurtje duren, maar het kan ook wel een paar uur in beslag nemen. Sommige problemen zijn nu eenmaal ook feitelijk ingewikkeld.

Afhankelijk van die eerste inschatting wordt dan een afspraak gemaakt hoe de zaak verder aangepakt gaat worden, of, ook dat komt voor, de kwestie is in een eerste bespreking al volledig uit de doeken gedaan en opgelost.

 

home