Vakbekwaamheid en ervaring

De laatste jaren houd ik me met name bezig met het erfrecht. Dat specialisme is gebouwd op intensieve studie, maar is tevens ingebed in de brede ervaring in het civiele recht die ik in de afgelopen 40 jaar heb opgebouwd.

Ik ben met heel veel rechtsgebieden in aanraking geweest, zowel met betrekking tot datgene wat de privé persoon kan overkomen als ook waar bedrijven mee te maken hebben. Die leerschool heeft mij een brede kennis van het recht opgeleverd waarvan ik ook bij de behandeling van erfrecht vraagstukken elke dag weer veel plezier heb.

Het erfrecht ligt dicht tegen het familierecht aan, daarom is de ervaring die in de familiepraktijk is opgedaan van grote waarde. Maar ook bij de overgang van een onderneming na een overlijden speelt de in de ondernemingsrechtpraktijk opgedane kennis een grote rol.


Tussen 1969 en 1975 heb ik rechten gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Dat was de theoretische vorming. In 1975 ben ik begonnen in de advocatuur, aanvankelijk met een brede praktijk waarin alle aspecten van het recht aan de orde kwamen.


In de loop der jaren werd duidelijk dat breedte en diepgang niet altijd samengaan en de noodzaak tot steeds verder gaan specialiseren kwam op. Uiteindelijk heb ik mij postdoctoraal gespecialiseerd in het pensioenrecht (2006) en ik heb mij postdoctoraal gespecialiseerd in het erfrecht (2014).


Beide postdoctorale opleidingen op hoog academisch niveau met het puikje van de hoogleraren op het betreffende gebied. In het kader van topspecialisme behandel ik nu alleen nog erfrechtzaken. Dat heeft dan betrekking op advisering en, als het niet anders kan, procederen over nalatenschapskwesties.

 

home